Hoe wordt mijn gebit in beeld gebracht?

Afhankelijk van of je al een prothese hebt of nog niet, verschilt de werkwijze waarop we de scan maken.

eezy achtergrong

Ik heb een volledige boven- en onderprothese.

Om de scan te maken, doen we een heel dun laagje afdrukmateriaal in je huidige prothese. Vervolgens doe je de prothese in zoals je gewend bent. Jouw Eezy behandelaar neemt dan de prothese uit je mond en maakt een scan van de binnenkant van de prothese. Op deze manier zien we heel precies waar we de prothese optimaal passend kunnen maken. We noemen dit relinen. Tijdens je volgende afspraak krijg je al je nieuwe gebit. Supersnel en zonder in zo'n vieze, overvolle lepel afdrukmateriaal te happen!

 

 

Ik heb alleen een onder- of bovenprothese.

In de situatie dat je alleen een onderprothese of een bovenprothese hebt, werkt het grotendeels hetzelfde als bij een volledige boven- en onderprothese. Behalve het relinen van je bestaande prothese, scannen we ook de kaak in met je eigen tanden. Hier komt geen afdrukmateriaal aan te pas.

Ik heb een partiële- of frameprothese.

Wil je een nieuwe partiële- of frameprothese? In dat geval maken we een scan van je volledige gebit. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Op basis van de scan van je gebit maken we een nieuwe partiële- of frameprothese voor je, zonder dat er afdrukmateriaal aan te pas komt!

 

Ik heb nog tanden maar wil een volledige prothese.

Is je gebit in slechte staat of heb je nog maar een paar tanden? In dat geval kun je langskomen voor een gratis, informatief consult bij een Eezy locatie waar we je meer kunnen vertellen over de mogelijkheden. Vervolgens kunnen we je (meestal) op dezelfde locatie doorverwijzen naar een tandarts die beoordeelt of je tanden verwijdert kunnen worden voor een prothese. De tandarts maakt hiervoor een aparte begroting. Van Eezy ontvang je een begroting voor de prothese.

Ziet alles er goed uit wat jou betreft? Dan gaan we aan de slag! We scannen je kaak en na de extractie door de tandarts neemt Eezy het stokje weer over. Ondertussen is op basis van de scan een immediaatprothese gemaakt, zodat je niet zonder tanden hoeft te lopen. De immediaatprothese is een tijdelijk kunstgebit. Na 6 maanden krijg je je definitieve gebit. Eezy staat je bij in het gehele behandeltraject. Wij zijn er voor jou!

Kom langs voor een gratis kennismaking.

Krijg advies van een Eezy specialist bij jou in de buurt. Gratis en vrijblijvend.

Vraag een gratis consult aan.